Waarom Prim

Bij de bespreking van een case komt naar voren wat mensen van betekenis achten en wat niet. Zodra een case wordt gedomineerd door de overgang van een ‘principe van betekenisgeving’ naar een andere is ze bruikbaar om deelnemers betekenisgeving te laten herkennen. Zo zijn de brugwachter en de kantonnier duidelijke cases, maar de supermarkt is er ook zo een.

Er zijn cases die het mogelijk maken sensibiliteit te herkennen, of expliciteren of cultuurverschillen te zien. Soms zijn cases bepaald door courses of action. Door van elke case de essentie te weten is het voor de workshop gever mogelijk een route uit te stippelen waarlangs de deelnemers worden geleid. Je kunt zo tekorten in betekenisgeving aan de orde stellen en dat laten ontdekken, maar ook duidelijk maken wat sensibiliteit is of wat expliciteren is.

2 Reacties op “Waarom Prim

  1. Hi Rick, eerst maar eens kijken wat er gebeurt als ik wat intik.

    Groet,
    Leo

    • Nou dat gaat helemaal goed Leo. Ik krijg een berichtje dat jij hebt zitten spammen en dan gooi ik het weg. Maar voor deze keer zal ik het even laten staan, alleen om een punt te maken natuurlijk.

      Groet, Rick.

Plaats een reactie